Sollicitatietips

Bij het solliciteren is het belangrijk om een vacature goed te lezen. U kunt uw curriculum vitea afstemmen op een vacature, op deze manier kan uw toekomstige werkgever direct zien dat u over de vereiste competenties beschikt om voor een vacature in aanmerking te komen.

Omdat u meestal in een functie verschillende taken uitvoert komt het snel voor dat bepaalde taken onderbelicht worden omdat het voor u zo vanzelfsprekend was dat u er niet aan denkt het te kunnen vermelden op het curriculum vitae.

Voor uzelf zou u dus een curriculum vitea kunnen maken waar u voor uzelf alle werkzaamheden vermeldt die u in een functie verricht heeft. Uiteraard gaat u dit CV niet versturen omdat het CV te uitgebreid zou zijn, maar kunt nu vanuit dit document wel eenvoudig taken wegstrepen en afstemmen op een vacature waarop u solliciteert.

In de praktijk kwam ik veel CV's tegen waarbij de naam van de werkgever werd benadrukt. Zelf ben ik een voorstander van het benadrukken van de naam van de functie die u heeft bekleed. De reden hiervoor is, een recruiter kan direct zien of u ervaring heeft in een soortgelijke functie. Daarnaast zijn er bij de meeste werkgevers erg veel verschillende functies die vervult worden, dat het niet in een oogopslag te zien is waar uw kwaliteiten liggen.