Stappenplan Professioneel CV

Stap 8: Hobby's, Interesse's en/of Nevenactiviteiten

Hobby's, Interesse's en/of nevenactiviteiten

In een CV is het altijd goed om uw passie te noemen onder een van de genoemde kopjes. Let wel op dat beknopt te doen en als het niet relevant is voor een functie dan is het goed te bedenken of het iets aan uw CV toevoegt. Onder het kopje nevenactiviteiten kunt u goed zaken kwijt die u heeft gedaan terwijl u werkloos was, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of activiteiten uitgevoerd tijdens de studie.

Stap 5: Competenties

Competenties

Zelf vind ik het mooi om een drietal competenties toe te voegen aan het CV met een praktijkvoorbeeld. Daarmee geeft u uw sterke punten aan en maakt u uw CV persoonlijk. Bijvoorbeeld. Commercieel - Tijdens mijn periode als verkoper bij de winkel verkocht ik gemakkelijk producten doordat ik goed inspeelde op de wensen van de klanten.

Stap 4: Werkervaring

Werkervaring

Onder dit kopje noemt u u de functie die u heeft beoefend, het bedrijf waar u heeft gewerkt, de periode en de beknopt beschrijft u uw werkzaamheden. 09/2011 – 10/2012 Professioneel CV, Drachten Functie: Eigenaar Werkzaamheden: Diensten aanbieden aan werkzoekenden, zoals het opstellen van een Professioneel CV. Daarnaast administratieve en marketingwerkzaamheden. Tevens de website zelf opgezet.

Stap 2: Opleidingen

Opleidingen

Onder het kopje 'Opleidingen' komen uw genoten opleidingen te staan. Daarbij is het goed om te vermelden wanneer u de opleiding heeft gevolgd en wat het resultaat daarvan is geweest (wel/geen diploma). Tevens kunt u vermelden waar u de opleiding heeft gevolgd. Hieronder ziet u hiervan een voorbeeld. 10/2000 – 07/2004 MBO Commercieel medewerker Marketing en Communicatie niv.4 School te Drachten Diploma behaald